Essay over Wisselgeld wint landelijke prijs

Mijn fractiegenoot Renée Blom, raadslid voor het CDA Nieuwegein, ontving vorige week in Den Haag uit handen van de Commissaris van de Koningin van Zuid Holland, Jan Franssen, de eerste prijs in een essaywedstrijd. De wedstrijd werd uitgeschreven door FORUM, het Instituut voor Integratievraagstukken, in het kader van de Gemeenschappelijke Integrale Aanpak.

Juryvoorzitter Afke van Rijn, directeur Integratie en Samenleving bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, beoordeelde haar essay ‘Gevangen in je verleden’ als volgt: ‘Een goed persoonlijk verhaal dat onderdeel is van een groter plaatje. Het is een universeel gegeven: mensen die vastzitten in hun verleden door trauma’s, verdriet en schuld en dat wordt doorgegeven van generatie op generatie. De essay laat bellen rinkelen en laat je doordenken en doorvoelen en houdt een spiegel voor.’

Renée schreef een persoonlijk verhaal over hoe politici kunnen inspelen op de eisen van een steeds diverser wordende samenleving. Daarbij schreef zij specifiek over het Nieuwegeinse project Wisselgeld, dat zich richt op multiprobleemgezinnen waaronder Romagezinnen.

Haar essay en dat van nummers twee tot en met vijf wordt gebundeld. Bovendien volgt er ook nog een publicatie in het magazine van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Binnenlands Bestuur, dat onder alle bestuurders in Nederland wordt verspreid.

FORUM houdt Raad voor Raad bijeenkomsten voor gemeenteraadsleden en provinciale statenleden waarbij kennisoverdracht en kennisuitwisseling een belangrijk aspect zijn. Doordat raads- en statenleden met diverse dossiers en een verschillende professionele achtergrond bij elkaar komen, wordt lokale ervaring uitgewisseld en verspreid. De essaywedstrijd is in het leven geroepen en heeft tot doel: de versterking van het lokale geluid in het integratiedebat.
Namens de fractie feliciteer ik Renée met deze mooi inhoudsrijke prijs.

Hennie van Randwijk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk